<-script type="text/javascript" charset="utf-8" src="/design/hatszin/js/merge_file.php">

Program


Bumm, bumm, bumm! - Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar koncertje
2

Bumm, bumm, bumm! - Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar koncertje

A Bumm, Bumm, Bumm-koncerteken egy hatalmas születésnapi bálba, valódi bulihangulatba csöppenünk. A szavakat jelző mozdulatok, pillanatok alatt megtanulható koreográfiává varázsolódnak, megteremtve az önfeledt, közös táncolás örömét.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar
Bumm, Bumm, Bumm - koncert


Néhány hónapja jelent meg a tízéves születésnapját ünneplő zenekar új albuma, a Bumm, Bumm, Bumm. A kerek évforduló alkalmat adott egy kis összegzésre. Így a zenekar 4. lemeze igazi zenei kavalkád, irodalmi csemege lett. Minden alkotó helyet kapott rajta, aki végigkísérte a csapatot az elmúlt egy évtizedben. Kukorelly Endre, Kovács András Ferenc, Finy Petra, Dolák-Saly Róbert versei mellett a Tintanyulak névadója Csukás István is tollat ragadott, hogy részese legyen a jubileumi albumnak. Ő maga írta meg a Tintanyúl indulót, amely az új zenei anyag egyik legkedveltebb dala.
Két előző lemezért való jelölés után ezért a lemezért Farkasházi Réka és a Tintanyúl elnyerte a legrangosabb hazai szakmai díjat, azaz Fonogram-díjat kaptak. Az év elejét egy teltházas budapesti lemezbemutató koncerttel nyitották, de kisebb és nagyobb színpadokon is örömmel mutatják be az új dalokat, az új műsort. Továbbra is fontos szempont maradt, hogy az egész család jól szórakozzon, közös élményként élje át a zenés utazást. Születés, szerelem, emberség, másság, ünneplés, az új album ezeket a témákat öleli fel, azzal a nem titkolt céllal, hogy ne csak passzív hallgatókra találjanak a dalok, hanem valódi befogadókra.

A mindig élőben játszó zenekar énekesnője, Farkasházi Réka színésznőként varázsolja a gyerekeket a mesevilágba és drámapedagógusként vezeti őket végig a zenés kalandon. A vizuálisan túlterhelt világban jól esik minden gyereknek, ha a saját képzeletük is szárnyalhat. Így lehet láthatatlan bűvészkalapból nyulat varázsolni, fagyilevest kóstolni, amitől mindenki ugrálni kezd. Így válunk egy nagy családdá, hogy aztán hazáig dúdoljuk: Szerelem, szerelem, az életem szerelem.

Ajánló


Brunhilde Pomsel 1933-ban lépett be a Nemzetiszocialista Pártba. Nem elvi meggyőződésből, kizárólag a…