<-script type="text/javascript" charset="utf-8" src="/design/hatszin/js/merge_file.php">

Program


ADYnemADYde - Kortárs dokumentumszínház
3

ADYnemADYde - Kortárs dokumentumszínház

Folytatva hagyományainkat a mai fiatalokhoz szeretnénk szólni mind formailag, mind irodalmilag. Reményeink szerint ezzel az előadással is tovább szolgálhatjuk a magyar kultúra örökségét és terjesztését, hogy jobban megismerjük egymást, magunkat, az életet.
 több

ADYnemADYde
kortárs dokumentumszínház
A Zichy Szín-Műhely előadása Ady Endre halálának 100. éves évfordulója alkalmából

Ady Endrét a legnagyobb modern magyar költőnek tartotta Pilinszky, csonka tehetségnek Kosztolányi, és félelmetesen nagy hatással bíró művésznek vélte Németh László.
Élete során ennyire megosztó költő mégis hogyan lett a magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja? Mit üzenne Ady Párizsból ha lenne youtube csatornája? Milyen posztot tenne ki a facera vagy az instára?
 Jelen darab emberközelien és érthetően próbálja átadni a művész életét, gondolkodását, szerelmeit és  világképét. Párhuzamos idősíkban láthatjuk Ady életének fontosabb állomásait három, a digitális korban élő, 21.századi szereplőn keresztül.
Folytatva hagyományainkat a mai fiatalokhoz szeretnénk szólni mind formailag, mind irodalmilag. Reményeink szerint ezzel az előadással is tovább szolgálhatjuk a magyar kultúra örökségét és terjesztését, hogy jobban megismerjük egymást, magunkat, az életet. Meg persze a majdnem minden érettségi tablón szereplő idézet költőjét -  „Bár zord a harc, megéri a világ, Ha az ember az marad, ami volt: Nemes, küzdő, szabadlelkű diák.” - Ady Endrét.


Előadásunk  alkotói és szereplői :

Farkas Franciska  színművész
Szőlőskei Timea Junior Prima-díjas színművész
Tzafetás Roland színművész
Jelnyelvi tolmács: Arany Brigitta
Írta és szerkesztette: Csikós Attila
Zene: Kulcsár Attila és Dolmány Attila
Rendező: Dolmány Attila